Wydarzenie w Metropolii

Europa Centralna otworzyła strefę restauracyjną

Od poniedziałku, 18 maja, restauracje w Europie Centralnej będą serwować posiłki nie tylko na wynos, ale także na miejscu. Centrum zadbało o to, by klienci mogli bezpiecznie skorzystać z dostępnej oferty.

Wszystkich gości, coraz liczniej odwiedzających Europę Centralną po przerwie, z pewnością ucieszy możliwość zjedzenia swoich ulubionych potraw i deserów przy stoliku. Już dzisiaj, 18 maja swoje podwoje dla klientów otworzą: Grycan, Silver Dragon, a także Kołacz na okrągło. W kolejnych dniach do tych lokali dołączą także McDonald’s, Yasir Kebab oraz Mount Blanc.

– Dostępność stacjonarnej oferty gastronomicznej bez wątpienia ucieszy wszystkich smakoszy i umożliwi klientom zaplanowanie dłuższego pobytu w naszym centrum. Zorganizowaliśmy restauracyjną przestrzeń w taki sposób, by swobodnie oraz bezpiecznie czuły się zarówno osoby spożywające posiłek pojedynczo, pary, jak i całe rodziny – mówi Katarzyna Lenartowicz, dyrektor Europy Centralnej.

Zgodnie z obowiązującymi wytycznymi sanitarnymi stoliki będą od siebie oddalone o 2 metry i na bieżąco dezynfekowane. Środki odkażające zostaną również udostępnione wszystkim klientom przed wejściem strefy gastronomicznej. Specjalnie oznaczone naklejki podłogowe pomogą w zachowaniu wymaganego dystansu także przy składaniu zamówienia.

200518